Ontspannen

Gepubliceerd op 29 juli 2021 om 10:00

Ontspannen is 1 van de dingen die we het liefst doen zeker op vakantie. Het is goed om los te komen van de dingen van alle dag. Het geeft je lijf en geest ruimte om weer op te laden. Het geeft weer ruimte voor nieuwe ideeën.

Helaas lukt het niet iedereen om goed te ontspannen. Soms is er zoveel waar we mee bezig zijn of waar we ons zorgen overmaken dat het echt wel even duurt voor je  ontspannen bent en weer kunt opgeladen.

Goed ademen is erg belangrijk, als je meestal hoog in je ademhaling zit kun je minder goed ontspannen. Diep en bewust adem halen kan helpen de ontspanning in te zetten.

Ook goed aarden is belangrijk. Stevig met beide voeten op de grond, waar mogelijk echt bewust de blote voeten op de grond zetten en je gewicht over je beide voeten verdelen.  Met je inademing de nieuwe energie uit de aarde opnemen en met je uitademing je oude energie weg laten stromen.

In de natuur zit zoveel kracht dat het jammer zou zijn dit niet optimaal te benutten.

Kruiden kunnen je ook helpen beter te ontspannen. Je kunt er een thee van maken of in een verdamper doen zodat de geur zich door de ruimte verspreidt.  

Je kunt het ook goed verwerken in je gerechten. Ze geven een heerlijke smaak en bevatten vitamine en mineralen, dat pak je dan ook mooi mee.  Geniet van hun kracht

Basilicum, Werkt kalmerend in stress situatie en bij angsten. Geeft postive energie en zin in het leven.

Rozemarijn, Verminderd onrust en depressie. Blaadjes en bloemetje zijn opwekkend en bevorderen de energie. Helpt goed bij een “vol”hoofd, geheugenproblemen en piekeren.

Pepermunt, Helpt bij loslaten en werkt kalmerend, dit geldt ook voor je geest.

Tijm, Verdrijft mentale en fysieke uitputting. Werkt zenuwversterkend bij angsten en spanning.

Kamille, Rustgevend en kalmerend.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.